2011. november 30., szerda

Hólánc , rombusz mintás , Weissenfels 02 ÚJ! NMÁ! - Jelenlegi ára: 1 Ft

Weissenfels
-rombusz mintás hólánc-
-ÚJ-
minimál ár nélkül!
Több is van belőle, ha azonnal kell
fixen áron is tudok adni.
 
 A képeken látható gumiméretekhez jó!
vagy kérdezz bátran!
Fontos tudnivalók:
Ausztria: Ausztria felé nem érdemes téli abroncs és hólánc nélkül elindulni. A gumik állapotát már a határ közelében is ellenőrzik a rendőrök. Sokfelé kötelező a hólánc is, erre táblák figyelmeztetnek. Kivétel nincs, az átutazóknak más útvonalat kell választania ezek nélkül.
Aki megszegi a szabályt, 35 eurótól akár 5000 euróig terjedő pénzbüntetésre számíthat. A bírság mértékét növeli, ha valaki a nyári gumijával elakad, és ezzel akadályozza a többiek haladását. Sőt, bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyári gumis autósok kárát.
Szlovákia: Kötelező a téli gumi ha az útburkolaton összefüggő a hótakaró vagy jegesedés tapasztalható. A 2008 előtt érvényben lévő 1, 6 mm mélység helyett már 3 mm a kötelező a gumiknál.
Szlovénia: November 15-től március 15-ig tart a téli szezon az utakon. Ebben az időszakban kötelező a téli gumi használata, sőt nagy havazásokkor a hólánc meglétét is ellenőrizhetik a határon. Érdekes, hogy a szlovén szabályok értelmében elég két téli gumit szerelni az autóra.
Olaszország: Nem egységes a szabályozás az országban, ami érthető a különböző éghajlati viszonyok miatt. A francia határ közelében fekvő Aosta-völgyben például október 1-től április 15-ig kötelező a téli gumi, sőt sokszor a hólánc is. A síterepekhez vezető hegyi szerpentineken szintén sokszor kötelező a hólánc.
Franciaország: A téli gumi általánosan nem kötelező, viszont a hólánc kötelező tartozék, és a táblával jelzett szakaszokon kötelező használni őket télies útviszonyok idején. A hegyvidékeken szinte minden hipermarketben lehet hóláncot venni, ha esetleg valaki ezek nélkül indulna útnak.
Svájc: Hivatalosan semmi nem kötelező, viszont mindenkitől elvárják, hogy az útviszonyokhoz való felszereléssel induljon el. Ha valaki nyári gumival elakad, vagy balesetet okoz, akkor általában az okozott káron túl a mentési költségeket is megfizettetik vele.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-11-30 18:20
. Hólánc , rombusz mintás , Weissenfels 02 ÚJ! NMÁ! - Jelenlegi ára: 1 Ft